Graviola-Papaya
graviola-papaya-suc

Graviola si Papaya – 50% Graviola si 50% Papaya

150,00 lei

produse bioboli cardiovasculare  –  controleaza ritmul cardiac si scade tensiunea arteriala, previne atacurile de cord

produse bioanticancerigen: scade riscul dezvoltarii cancerului de prostata datorita licopenului din compozitia pulpei

produse biotrateaza disfunctiile erectile, deoarece contine o enzima numita L-arginina

produse bioimbunatateste tranzitul intestinal lent, enzimele din fruct imbunatatesc procesul digestiv

Descriere produs

Graviola si Papaya – 50% Graviola si 50% Papaya

Graviola este un copac vesnic verde, originar din Mexic, Cuba, America Centrala, Caraibe, Puerto Rico si America de Sud. De putina vreme, Graviola este raspandita si in Sud-Estul Asiei, in special in Vietnam. Face parte din familia ananasului Annonaceae. Fructul mai poarta numele de Announa Muricata, Graviola in Brazilia, Guanabana in Spania si Soursop in limba engleza. In popor i se mai spune si copac al ploii, mar custard sau paw paw brazilian.

Este un fruct tepos, ce contine o pulpa de culoare alba, cu seminte negre si gust foarte dulce si usor acid. Fructul este foarte mare si are miezul dulce-acrisor de culoare alba. Miezul alb se poate consuma ca atare sau poate fi folosit pentru prepararea de bauturi. Frunzele si fructele acestei plante sunt folosite la tratarea infectiilor, virozelor si depresiei.

graviola-papaya-suc

Graviola si Papaya

Triburile din zona Amazonului utilizau frunzele si mugurii pe post de antibiotic natural. Este folosit in special pentru tratarea celulelor tumorale si canceroase dar si ca agent antimicrobian cu spectru larg atat in infectii bacteriene cat si fungice. In general, fructele si semintele zdrobite sunt folosite impotriva viermilor si parazitilor intestinali.

Sucul de fructe este utilizat pentru a combate febra rece, pentru a creste cantitatea de lapte dupa nastere, precum si ca astringent pentru diaree si dizenterie. Radacinile impreuna cu coaja si frunzele sunt folosite in fabricarea ceaiurilor cu efect linistitor, considerate sedative, antispastice si hipotensive.

Ceaiul de frunze este administrat ca un tonic cardiac, ca un remediu pentru ficat, si tratament pentru astm, tuse si gripa. Mai este utilizat pentru artrita si reumatism.

Pentru obtinerea sucului de Graviola, fructele sunt recoltate manual, selectate cu grija, spalate, curatate prin tehnica numita “peeling”. Se elimina tulpina si baza. Din fructele astfel tratate, se obtine prin sfaramare si amestecare o pasta care urmeaza a fi racita, pasteurizata si imbuteliata aseptic. Aroma variaza de la picant la foarte dulce. Graviola este o sursa bogata de vitamina C, vitaminele din complexul B, precum si fibre dietetice.

Sucul de Graviola are efecte benefice pe perioada tratamentului chimioterapeutic, cand stomacul este sensibil in aceasta perioada si sucul ajutand foarte mult la stabilizarea lui si ameliorand efectele post-chimioterapeutice. Sucul de Graviola curata stomacul si, din aceasta cauza, se recomanda consumul in mod progresiv, de la putin la mai mult, pentru a lasa organismul sa se adapteze cu acest produs.

Papaya, este un fruct exotic, suculent, cunoscut si ca mamao, pepene de copac, lechoza (Venezuela) sau pawpaw; este fructul arborelui CARICA PAPAYA, din genul Carica. Mai este denumit drept copacul medicament, pepenele sanatatii sau asa cum l-a numit Cristofor Columb,cand a calcat pe pamant american, “fructul ingerilor”.

Arborele este mic, fara ramuri, singura tulpina avand intre cinci si zece metri inaltime. Frunzele sunt aranjate in spirala, limitate la varful trunchiului. Frunzele sunt mari, 50-70 cm diametru, cu 7 loburi palmate. Florile sunt produse pe axele frunzelor. Fructele cand sunt coapte sunt foarte moi, precum un avocado copt, si devin galben-portocalii.

Planta are viata scurta, se obtine din seminte si creste foarte repede. Fructele au forma de para, cu coaja galbena si greutate cam de 300 gr. (soiul hawaian) sau cu coaja de diferite nuante de verde si greutatea pana la 3-4 kg (soiul mexican).

Miezul are o consistenta untoasa, avand culori de la portocaliu intens la roz precum somonul. Semintele sunt negre si comestibile, avand un gust iute.Uneori sunt macinate si pot inlocui piperul negru.

Papaya este bogata intr-o enzima numita papaina , enzima proteolitica care impreuna cu Graviola, au efect antiinflamator asupra stomacului. Papaina continuta ajuta la digestia proteinelor mai rapid, descurajand fluxul acid. Graviola combinata cu Papaya, in medicina populara, trateaza infectiile parazitare.

O portie de fruct contine 150% din portia zilnica necesara de vitamina C ( unul dintre cel mai eficient antioxidant, cunoscut pentru abilitatile de a lupta impotriva infectiilor). Fructul contine beta-caroten, benefic in lupta contra radicalilor liberi.

De asemenea, contine si o mare cantitate de “colesterol bun”, vitamina A, E, acid folic, potasiu, cupru, zinc, si febre. Papaya asigura 13% din DZR (doza zilnica asigurata) in acid folic (vitamina B). Asigura de asemenea cantitati mari de fibre si potasiu, care ajuta la controlul ritmului cardiac si a tensiunii arteriale.

Graviola-Papaya

Graviola si Papaya

Papaya asigura 2% din necesarul de fier din organism si 4% din cel de calciu. Datorita compozitiei, papaya apara plamanii nefumatorilor care traiesc in jurul celor care fumeaza (fumatori pasivi). Sucul de papaya combinat cu ceaiul verde rece, ajuta in cazul cancerului de prostata. Din papaina se obtine un gel care ajuta in cazul intepaturilor de meduze si de albine, taieturilor si arsurilor.

Din extractul de papina s-a obtinut o injectie care da rezultate bune in cazul discopatiei ( ajuta la refacerea cartilagiilor). Extractul de papaina mai este folosit in cantitati mici la curatarea lentilelor de contact.

Preventie/Tratament

EFECTE:

  • boli cardiovasculare  –  controleaza ritmul cardiac si scade tensiunea arteriala, previne atacurile de cord, ateroscleroza
  • previne arsurile solare si cancerul de piele datorita continutului de beta-caroten, substanta care se depune la nivelul pielii, avand rol protector.
  • vitaminizant – furnizeaza vitamina C si A( pentru o piele sanatoasa)
  • antiinflamator – datorita papainei si chimopapaina, substante benefice tratarii artritei reumatoide, rinitei alergice si aterosclerozei.
  • imunizeaza organismul
  • eficace in tratarea ulcerelor – ulcer varicos
  • anticancerigen: scade riscul dezvoltarii cancerului de prostata datorita licopenului din compozitia pulpei, iar la femei prezinta sanse mici ca acestea sa dezvolte cancer mamar; protector impotriva cancerului pulmonar; de asemenea scade riscul de cancer de colon datorita continutului ridicat de fibre care elimina toxinele si formeaza o bariera de protectie la nivelul celulelor
  • reface cartilagiile in cazul discopatiei
  • artrita reumatoida
  • mentine sistemul imunitar sanatos
  • atenueaza simptomele sindromului de colon iritabil
  • antidiabetic – scade glicemia
  • antibacterian
  • analgezic
  • cicatrizarea ranilor si vindecari postoperatorii
  • pansament gastric – ajuta la combaterea infectiilor.
  • la femei si nu numai, extractele de papaya sunt folosite si in cosmetica, destinate infrumusetarii si mentinerii tineretii, prin reducerea porilor, dar si pentru rezistenta data parului si unghiilor datorita continutului de proteine si vitamina A si E
  • energizant
  • indicat in curele de slabire, fiind slab caloric
  • trateaza disfunctiile erectile, deoarece contine o enzima numita L-arginina care imbunatateste circulatia sangelui la nivelul organului sexual, mentinand erectia pentru mai mult timp
  • imbunatateste tranzitul intestinal lent, enzimele din fruct imbunatatesc procesul digestiv si combat disconforturile, cum ar fi constipatia si balonarea
  • amelioreaza simptomele plamanilor cum ar fi emfizemul pulmonar
  • previne degenerescenta maculara (afectiune oftalmologica care duce la distrugerea vederii centrale). Betacarotenul din compozitia papayei are efect benefic pentru mentinerea sanatatii ochilor.

Compozitie

50% Graviola si 50% Papaya