Reducere!
ulei-inca-vegetal-inchi-omega-3

Ulei vegetal INCA INCHI bogat in Omega 3 – 100% pur (250ml)

219,00 lei 169,00 lei

produse bioContine 48% Omega 3 (de 50 de ori mai mult decat uleiul de soia), 37% Omega 6 si 8% Omega 9.

produse bioMai contine vitamina A si E si este o sursa excelenta de iod.

produse bio Scade colesterolul si trigliceridele, Protector cardiovascular,  Stimuleaza memoria si logica,  Amelioreaza deficitul de atentie la copii ADHD

Descriere produs

Ulei Inca Inchi este obtinut din semintele de Sacha Inchi (Plukenetia Volubilis), o planta din padurile tropicale din regiunea Anzilor in America de Sud, in special Peru. Indienii din jungla amazoniana folosesc acest ulei de mii de ani, inca din vremea incasilor, de aici si numele de “Alunele Incasilor”.

– Singurul ulei inca inchi de pe piata romaneasca care se poate consuma intern si extern
– Cel mai stabil ulei vegetal
– Scade colesterolul si trigliceridele
– Protector cardiovascular, reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare
– Rol important in transportul toxinelor din sange
– Stimuleaza memoria si logica
– Previne degradarea neuronala, efect de neutralizare a radicalilor liberi
– Adjuvant in diabet si controlul glicemiei
– Amelioreaza deficitul de atentie la copii ADHD
– Mentine si reda frumusetea si elasticitatea pielii
– Contribuie la reducerea inflamatiilor, amelioreaza osteoporoza si bolile articulare
– Previne si reduce simptomele depresiei

Comparativ cu alte uleiuri vegetale, uleiul inca inchi este renumit pentru continutul sau bogat de acizi grasi. Contine 48% Omega 3 (de 50 de ori mai mult decat uleiul de soia), 37% Omega 6 si 8% Omega 9. Mai contine vitamina A si E si este o sursa excelenta de iod.

Conform unui studiu realizat de Department of Food Science and Human Nutrition in USA in iulie 2006, uleiul de Inca Inchi este un antioxidant foarte puternic.

Continutul mare de Omega 3 actioneaza asupra bunei functionari a sistemului nervos, are efect tonic general, benefic pentru sanatatea memoriei, cresterea capacitatii de concentrare, atenuarea depresiei, tristetii, anxietatii, agitatiei, oboselii mentale, stresului si a altor tulburari nervoase.

ulei-inca-vegetal-inchi-omega-3

Ulei INCA vegetal INCHI Omega 3

Raportul dintre acizii grasi continuti de acest ulei este foarte benefic : acizi grasi saturati 7%, acizi grasi mononesaturati 9% si acizi grasi polinesaturati 84%.

Studiile arata ca aportul adecvat de grasimi polinesaturate (acizi grasi polinesaturati) imbunatateste nivelul colesterolului bun si reduce riscul aparitiei bolilor de inima. Acizii grasi polinesaturati pot ajuta la prevenirea diabetului zaharat de tip 2.

Nenumarate teste au pus in evidenta cresterea memoriei pe termen scurt, a capacitatii de invatare, a puterii de concentrare si a capacitatii de reactie, evidentiind o corelatie clara intre aceste performante si concentratia de acizi esentiali de tip Omega 3 in sange. S-a observat ameliorarea simptomelor ADHD (sindromul deficientei de atentie si hiperactivitate).

Cercetarile intreprinse la Imperial College London, pe copii cu varsta intre 8 si 13 ani, au condus la rezultate uimitoare din punctul de vedere al dezvoltarii exponentiale a capacitatilor de invatare si de concentrare in urma administrarii de acizi gasi Omega 3, copiii fiind incurajati in acelasi timp sa reduca consumul de alimente nesanatoase si a bauturilor carbogazoase si sa efectueze exercitii fizice.

La sfarsitul experimentului de trei luni s-a evidentiat o dezvoltare cerebrala corespunzatoare unei perioade de trei ani. Copii si adolescentii in perioadele de maxima solicitare fizica si psihica pot beneficia de un plus de vitalitate si de sporire a capacitatii de concentrare prin aportul de Omega 3 in alimentatie.

Datorita efectului antiinflamator, al protectiei in caz de efort, al surplusului de energie si imunitatii oferite, Omega 3 este indispensabil si pentru sportivi, dar si pentru toate persoanele ce depun un efort fizic si intelectual sustinut.

Ulei Inca Inchi Omega 3 – puternic restructurant, reparator, anti-age, calmant si echilibrant

Acizii grasi omega-3 pot mentine un nivel sanatos al colesterolului in sange, trigliceridelor si o densitate foarte scazuta a lipoproteinelor, niveluri normale ale fiecaruia dintre acestia au fost asociate cu sanatatea cardiovasculara. In plus, acizii grasi omega-3 pot oferi si alte beneficii, precum calmarea inflamatiei asociate cu suprasolicitarea articulatiilor.

Omega 3 ajuta la absorbirea si arderea rapida a grasimilor si implicit la indepartarea celulitei. Acidul gras Omega 3 este recomandat pentru prevenirea unori boli precum Crohn, Alzheimer, bronsita, astm bronsic, cancer de colon, cancer de plamani , cancer mamar sau ciroza.

Omega 3 actioneaza benefic si asupra fertilitatii, depresiei, circulatiei sangvine, diverselor forme de dermatita sau dermatoza, rahitismului, reumatismului, osteoporozei, spasmofiliei sau varicelor.

Utilizat extern acest ulei este un adevarat elixir pentru piele si par, reconstituie si repara pielea si parul. Inca Inchi oil are un puternic efect anti aging, protejeaza impotriva radicalilor liberi. Restabileste stratul protector al pielii si ofera o hidratare intensa. Textura fina si uscata a acestui ulei este potrivita si pentru tenul gras.

Contine 48% Omega 3 (de 50 de ori mai mult decat uleiul de soia), 37% Omega 6 si 8% Omega 9.

Mod de utilizare :

INTERN
15 ml pe zi. Se poate consuma ca atare – cate 1 lingurita inainte cu 15 minute de mesele principale dimineata, pranz si seara, sau in salate sau mancaruri. De exemplu se poate folosi la prepararea dressingului in salate.

EXTERN
Se poate aplica pe par, se lasa sa actioneze minim 30 minute apoi se poate spala parul cu produse potrivit tipului de par. Ideal este sa stati cu acest ulei peste noapte si apoi sa spalati parul. Se poate aplica pe tenul curatat in prealabil : cateva picaturi intinse usor cu degetele pentru efect de hidratare, protectie si hranire.

Atentionare

Atentie! Nu se prajeste, nu se incalzeste, nu se foloseste la prepararea prin incalzire a mancarurilor. Dupa deschidere pastrati sticla intr-un loc ferit de lumina, racoros si uscat. A se consuma de preferinta in decurs de 1 luna de la deschidere.