10 greseli de evitat atunci cand vrei sa scapi de celulita
Ai incercat toate tratamentele cu creme anticelulitice, faci masaj si sport, insa tot nu scapi de celulita? Te invit sa iti analizezi obiceiurile de zi cu zi si vei recunoaste printre ele unele care agraveaza aspectul de “coaja de portocala” al pielii.
Ce este celulita si de ce merita sa scapi de ea?
Pentru a putea lupta cu „dusmanul” trebuie mai intai sa-l cunoastem si sa-i aflam punctele slabe. Celulita poate fi definita ca o alterare a tesutului conjunctiv ca urmare a acumularii de grasimi in adipocite (celulele tesutului gras). Prin acumularea grasimilor in adipocite (pot depozita de 50 de ori mai multe grasimi decat in mod normal) se produce tulburarea circulatiei sangvine si limfatice, care determina un aport de oxigen scazut la acest nivel si, de asemenea, acumulare de substante toxice si apa care formeaza aspectul de”coja de portocala” al pielii.
Celulita constituie o inflamatie a celulelor adipoase care se asociaza cu marirea in volum a celulelor grase din corp si cu acumularea de lichide in celule.
Celulita este de fapt o sursa de frustrari si nervi. Ea se intalneste la peste 85% dintre femei, afectand de cele mai multe ori abdomenul, coapsele, fesele, dar si gambele si bratele.
Cate tipuri de celulita exista?
Aceasta afectiune cunoscuta si sub expresia de „piele cu aspect de coaja de portocala” cuprinde patru stadii, si anume:
- Primul stadiu se refera la celulita flasca. Prin depunere, celulita deformeaza linia corpului, pliul deplasandu-se cu usurinta si oferind aspectul inestetic de “coaja de portocala” care este vizibil cu ochiul liber numai cand se formeaza pliul cutanat.
- A doua faza reprezinta o forma compacta. In aceasta situatie ne referim la aspectul exterior cu depuneri, in special pe fese, in zona coapsei superio-externa si in zona abdominala. In aceasta faza pliul nu mai este mobil simtindu-se o umflatura, zona devenind putin dureroasa la palpare cu denivelari vizibile ale tegumentului.
- si 4. Ultimele doua stadii se refera la celulita fibroasa-edematoasa in care depunerile inestetice sunt mult mai vizibile la exterior, pielea avand aspect de “valuri”. In aceste faze, depozitele de celulita sunt reliefate prin noduli, iar palparea pliului cutanat este foarte dureroasa, aparand modificari ale circulatiei limfatice si ale microcirculatiei, oxigenarea celulelor fiind ingreunata de retentia de toxine si aparand vergeturile si varicele.
SLIM Crema remodelatoare anticelulitica cu venin de vipera – 300ml
92,39 leiRead more
Iata care sunt greselile majore pe care le fac adesea femeile:
1. Statul picior peste picior
Statul prelungit pe scaun, dar mai ales pozitia picior peste picior, poate duce la probleme circulatorii si la accentuarea celulitei, mai ales daca esti o persoana sedentara.
Pentru reducerea riscului aparitiei celulitei, indicat ar fi ca la fiecare ora sa te ridici de pe scaun si sa faci o mica plimbare de 10 minute. Incearca, de asemenea, sa renunti la lift si sa urci scarile. Chiar si aceste mici eforturi ajuta la eliminarea celulitei mult mai rapid.
2. Obiceiul de a mananca grasimi saturate
Grasimile saturate sunt in general grasimile de origine animala (carne de porc, vită, brânzeturi, lactate).
Odata consumate, grasimile saturate se depun instant pe zonele-problema: coapse, solduri, fese si abdomen. Se recomanda sa fie evitate prajelile, untul, smantana, carnea grasa, produsele de patiserie si mancarea de tip fast-food.
Exista insa si grasimi „bune”, precum acizii grasi esentiali Omega-3 si 6, care pot fi extrase din peste, nuci sau ulei de masline.
Totodata, este recomandat sa stai departe si de grasimile hidrogenate, precum margarina, acestea fiind foste grasimi nesaturate care au fost tratate cu atomi de hidrogen pentru a deveni saturate.
Grasimile saturate ajuta la metabolizarea anumitor vitamine, precum vitamina E, insa nu trebuie abuzat de consumul acestora. Grasimile saturate fac loc pentru radicalii liberi, care odata multiplicati provoaca o slabire a fibrei care sustine pielea.
3. Purtatul hainelor prea stramte
Chiar daca sunt sexy, pantalonii mult prea stramti duc la agravarea celulitei. Hainele stramte afecteaza grav circulatia sangvina si limfatica, chiar in zonele cele mai predispuse celulitei: fesele, coapsele si pulpele.
4. Excesul de sare si zahar din alimentatieSarea este unul dintre principalii inamici ai sanatatii. Aceasta duce la deshidratare si la retentia de apa. Astfel, sodiul este retinut in corp si blocheaza tesuturile, acest proces avand ca efect accentuarea aspectului de coaja de portocala al pielii. Una dintre cele mai bune arme in lupta cu celulita o constituie atentia pe care trebuie sa o acorzi dietei.
Atat zaharul, cat si sarea fac ca celulita sa fie mult mai vizibila. Stim cat de placut este sa mananci o prajitura sau cat de apetisanta e frisca, doar ca zaharul ramane stocat in celulele de grasime si le determina sa se extinda.
Aloe Ferox suc organic 100% concentrat – eficienta in peste 20 de afectiuni
190,59 leiRead more
5. Consumul de apa
Apa este un instrument excelent in lupta impotriva celulitei. Cei doi litri de apa pe care ii recomanda doctorii ar trebui consumati zilnic pentru ca asigura eliminarea toxinelor din corp, stimuleaza circulatia si imbunatatesc drenajul limfatic.
“Pare o cantitate prea mare, insa atunci cand realizezi ca beneficiile consumului de apa pentru sanatatea ta sunt nenumarate vei reusi sa treci peste asta. Daca stam sa ne gandim bine, suntem peste 80% apa. As incuraja orice pacient de-al meu sa bea chiar mai mult de 2 litri de apa. Prin urmare sa-i dam corpului ce este al corpului”, sustin expertii.
6. Masajul pielii
Masajul este un alt truc prin care iti poti imbunatati aspectul pielii. Nici macar nu este nevoie sa mergi la un salon profesional. Specialistii recomanda sa-ti maseazi pielea singura, acasa, cu miscari circulare si o sa observi imbunatatiri dupa numai cateva saptamani.
CADOU
10 OBICEIURI BUNE SA SCAPI DE CELULITA
Te felicit pentru interesul acordat sanatatii tale. Daca ai ajuns pana aici meriti un cadou. Iti ofer gratuit un E-BOOK în valore de 27 de lei. Ca sa il descarci, apasa pe unul din butoanele de share de mai jos si primesti acces imediat la CADOU.
[sociallocker id=”3495″] Apasa aici sa porneasca download-ul
[/sociallocker]
7. Nutritionistii recomanda consumul urmatoarelor alimente in mod frecvent
– Fructele de padure au efect anticelulitic –
Studiile au demonstrat ca persoanele care consuma fructe de padure au castigat cea mai mare parte din batalia impotriva celulitei. Efectele lor benefice se datoreaza continutului de vitamina C, care stimuleaza producerea de fibre elastice de colagen din piele. Aceasta devine mai ferma, iar celulita mai putin vizibila.
Fructele de padure contin si multi antioxidanti care lupta impotriva acumularii de toxine in tesuturi care pot agrava celulita.
– Bananele lupta cu celulita
Bananele sunt un alt aliat impotriva celulitei. Contin potasiu, element care combate retentia de lichide, dar si fibre, substante care fixeaza toxinele si le elimina din organism.
– Papaya – fructul tropical impotriva celulitei
Papaya, un fruct tropical cu multiple proprietati, poate fi inclus intr-un regim alimentar anticelulitic datorita betacarotenului, element care stimuleaza refacerea tesuturilor.
– Ananasul
Acest fruct are proprietati anti-inflamatoare si este cunoscut ca aliment foarte diuretic.
– Ceaiul verde
Ceaiul verde activează combustia de grasimi, astfel ele nu mai ajung in vasele de sange.
– Alimentele cu omega 3
Daca preferi sa consumi proteina animala, atunci alege pestele. Cel putin acest tip de proteina animala are o oarecare eficienta in combaterea celulitei. Acizii grasi Omega 3 intervin in oxidarea lipidica si termogeneza, care influenteaza aparitia celulitei.
Majoritatea specialistilor nutritionisti care recomanda hrana “vie” (legume/fructe) nu sustin consumul de proteina animala, dar daca este sa alegem un rau, ne sfatuiesc sa-l alegem pe cel mai mic. Proteina din carnea pestelui se digera undeva in jurul a 4 ore, spre deosebire de proteina animala de porc sau vita care dureaza pana la 8 ore.
Consumul de salate sau alimente usor digerabile iti pot aduce numai beneficii pentru ca dureaza doar 30 de minute – 1 ora, din timpul necesar, pentru digestia lor. Restul de 3 ore pana la urmatoarea masa sunt ca un bonus pentru corp sa distribuie energia in rezolvarea altor provocari din corpul tau.
– Ghimbirul – condimentul cu efect anticelulitic
Ghimbirul este un condiment aromat cu multe proprietati benefice.
Toate aceste alimente pot fi consumate la micul dejun intr-un amestec extrem de sanatos, dar si separat, in combinatie cu cereale integrale.
Pret Green Coffee Slim (cafea verde – Cafea arabica) – 60cps
92,40 leiRead more
8. Mancatul haotic (nerespectarea orelor de masa)
Stresul este un factor care declanseaza dorinta de a manca in exces. Lista factorilor care determina excese alimentare emotionale nu se opreste insa doar la stres. Aceasta lista include si depresia sau diferite tulburari emotionale. Uneori adictiile alimentare emotionale sunt greu de controlat. Obiceiul de a manca emotional este nesanatos, pentru ca determina consumul de alimente intre mese si atunci cand nici macar nu iti este foame. Frecvent, acest obicei alimentar incearca doar sa-ti umple timpul si sa-ti creeze confortul pe care nu-l poti obtine prin alte activitati.
9. Mancatul inainte de culcare
Cresterea in greutate este principala consecinta a obiceiului de a manca seara, inainte de culcare. Kilogramele se depun proportional cu aportul caloric din fiecare zi, nu neaparat corelat cu momentul din zi in care manaci. Totusi, consumul de alimente seara inainte de culcare trebuie evitat, in special consumul alimentelor grase, pentru ca acestea incetinesc golirea stomacului, iar preparatele puternic condimentate pot conduce la arsuri gastrice si indigestie. Daca simti nevoia sa consumi ceva seara, rezuma-te la alimente usoare sau fa-ti un ceai calmant.
Studiile doctorilor specialisti in nutritie au concluzionat urmatoarele:
La masa de pranz se depoziteaza cam 30% din ceea ce ai mancat gras pentru ca nivelul insulinei creste odata cu trecerea zilei.
In schimb, daca mananci dupa ora 18:00 sau la o ora mult mai tarzie, transformarea mancarii in depozite de grasime poate ajunge pana la 100%. Cu cat este mai tarzie ora, cu atat nivelul insulinei este mai ridicat.
Stomacul lucreaza 4 ore si are nevoie de o ora pauza. Mesele ar trebui sa aiba 5 ore intre ele (09:00 – 14:00 – 19:00). Daca manaci la ora 20:00 si te culci la ora 22:00 stomacul va lucra inca 4 ore dupa ce te-ai asezat in pat. Atunci cand esti la orizontala metabolismul incetineste si stomacul lucreaza mai mult cu 2 ore. Acest fapt duce la obosirea aparatului digestiv, implicit al digestiei, si dereglarea programului de mese. Acesta este unul din motivele care ne fac sa ne simtim obositi dimineata, atunci cand ne trezim. Corpul nostru in loc sa se odihneasca peste noapte a trebuit sa aloce foarte multe resurse pentru digestie.
10. Factorii emotionali si stresul
Factorii emotionali si stresul conduc la formarea celulitei prin modificari hormonale. Atunci cand suntem stresati glandele suprarenale produc un surplus de cortisol, avand efecte negative si ajutand la formarea si extinderea celulitei prin cresterea glicemiei, a retentiei de apa si acumularea de grasimi.
Specialistii atrag atentia asupra faptului ca celulita nu implica numai aspectul inestetic, ci este in primul rand un semnal de alarma, o problema de sanatate, un semn ca organismul nostru nu primeste ceea ce are nevoie.
Aparitia celulitei demonstreaza o disfunctie a schimbului de substante in organism, un dezechilibru la nivelul corpului nostru. Prin urmare, celulita ar trebui sa ne preocupe nu numai cand vrem sa imbracam o fusta scurta. Trebuie sa fim constiente ca aparitia acestei manifestari inseamna ca facem greseli in ceea ce priveste alimentatia si intretinerea fizica.