[google-translator]

Obiceiuri culinare ruinătoare pentru sănătate – Dr. Călin Mărginean partea a II-a

Dr. Călin Mărginean – partea a II-a

Prima parte o puteti citi aici.

Prajirea alimentelor in uleiuri omega 6, unt, untura.

Daca doresti sa te doara articulatiile atunci cand se schimba vremea poti sa consumi ulei cu omega 6, daca vreti sa va doara si mai tare, prajiti tot ce aveti de prajit in aceste uleiuri. Aceste uleiuri sun pro-inflamatorii, pro-cancerigene, pro-reumatice. In schimb, uleiul de masline neprajit sau uleiul de in alimentar, ajuta in vindecare celor enumerate mai devreme.

Prin prajire se obtin produse gustativ superioare dar dezastruoase pentru sanatate: acrilamida, acizi grasi inferiori, colesterol oxidat, acetone, ozonide, acizi grasi, care sunt pro-oxidante si pro-inflamatorii, deci periculoase pentru sanatatea noastra. Tot ce se prajeste se regaseste pe vasele noastre de sange, infundandu-le. Acestea cresc foarte mult riscul de boli pulmonare dar mai ales astm bronsic si nu in ultimul rand tot ce se prajeste este cancerigen.

dr-calin-marginean-dieta-regim-alcalin

dr. Călin Mărginean – obiceiuri culinare nesanatoase partea a II-a

Detalii despre cum poti combate aceste boli in articolele de mai jos:

Pret suc Noni Juice Tahiti (Antioxidant puternic) – astm, psoriazis, boli cardiace

Comanda Sucul concentrat de NONI.

207,90 leiCitește mai mult

Comanda Vibracell – multivitamine si minerale naturale – 300ml, mai multe detalii  gasiti aici.

356,90 leiCitește mai mult

Citeste si: Detoxifiere cu Activ Zeolit Protect 250 cps – Dr. Catalin Luca

In corpurile noastre exista 4 organe sensibile la oxidare:

– Cristalinul – care genereaza cataracta.

– Pancreasul – se apara deosebit de prost la oxidare si sansele de a genera diabet zaharat sunt mari .

– Vasele de sange sunt sensibile la oxidare si cum se oxideaza cum se infunda .

– Celula nervoasa  este singura care nu se mai inmulteste, sufera puternic la pro-oxidare.

Am fost blamat pentru ce voi spune dar…: 5 tigari, o cana de cafea nes si un paharel de tuica sunt mai sanatoase decat 150 de grame de cartofi prajiti. Eu nu recomand nici tigarile, nici cafeaua si nici paharelul de tuica dar va spun ca acestea impreuna sunt mai sanataose decat 150 de grame de carfofi prajiti. Atentie la prajeli!

Daca ridicam temperatura unui aliment la 100 de grade Celsius se numeste fierbere. Daca mergem la 180 de grade inseamna coacere. La aceste temperaturi are loc deshidratarea alimentului intern molecular si este tocmai bun de consumat. Doar la coacere, inafara zonei care este in contact cu tava (zonele caramelizate), continutul este bun de consum.

La prajire, 330 – 420 de grade Celsius, si frigerea 600 – 800 de grade Celsius, are loc deja deshidratarea intramoleculara. Practic, cand fasie sau paraie alimentul, apa este evacuata brutal din alimentul respectiv, se inchid nuclee benzenice si apare efectul pro-cancerigen.

Prin frigere apar colesterolul si grasimile oxidate dar mai apare o substanta 3,4 benzspirena, a treia substanta cunoscuta ca pro-cancerigena.

Prima substanta pro-cancerigena cunoscuta este aflatoxina, substanta existenta in orice lucru mucegait.

A doua substanta este dioxina, substanta aparuta in urma combustiei plasticului, o substanta rezistenta in sol, care se poate infiltra chiar si in stratul panzei freatice de apa.

Afumarea

Prin afumare se aplica la exteriorul alimentelor un strat de hidrocarburi policiclice aromatice care penetreaza in profunzimea produsului. Tot ce se afuma este cancerigen si iritant gastric. Japonezi au o pasiune pentru pestele afumat si din acest motiv a crescut incidenta de cancer gastric in acesta tara.

Consumul unui Kg de carne la gratar contine tot atata benzspirena (cea mai periculoasa si mai cancerigena substanta din tigare) cat 600 de tigari. Chiar daca nu esti fumator poti face cancer pulmonar.

Saratul excesiv al alimentelor

Daca niciun aliment nu ar contine sare noi ar trebui sa adaugam 2-3 grame de sare atunci cand mancam. Dar, cum toate contin sare ajungem sa mancam foarte sarat.

Alimentele de origine animala contin cantitati mari de sare in ele insele, peste 100mg/100 g de produs.

Produsele lactate contin peste 500 mg/100 g produs.

Sub 50 mg -100 g/produs este cantitatea de sare pentru produsele de origine vegetala. Totusi, sunt 3 produse care au 100 mg/100 g/produs de sare. Tomata, ciuperca si spanacul. De aceea nu este recomandat sa mai pui sare peste rosie. Daca mai consumi si branza pe langa rosie atunci sarea este peste limita admisa.

Orice fel de aliment mucegait contine principala substanta pro-cancerigena. Daca aveti un borcan cu gem, dulceata, etc, la suprafata caruia s-a facut putin mucegai sa nu cumva sa luati mucegaiul de la suprafata si sa consumati restul continutului din borcanul respectiv. Intreg continul este compromis. Tot borcanul are aflatoxina (principala substanta pro-cancerigena).

Citeste si:

Daca ai inteles acest articol ti-ai salvat singur viata!

Adauga in cos Antioxidant A365 PLUS – supliment alimentar

113,20 leiAdaugă în coș

Adauga in cos BIOSTEM S-50 – Protectie si Regenerare Celulara a celulelor stem, detalii aici

400,00 leiCitește mai mult

Programul de mese

Daca mancati dimineata mai mult decat este cazul nu trebuie sa va faceti griji. Desi recomandarea mea este ca atunci cand te ridici de la masa sa nu fii satul/imbuibat, ci doar sa-ti potolesti foamea. Chinezul zice ca atunci cand te ridici de la masa sa ramana loc sa introduci in stomac inca pe atat cat ai mancat.

Revenind la cantitatea de mancare pe care o introduci dimineata in stomac, zic ca nu trebuie sa va faceti griji pentru ca nivelul de insulina din corp, dimineata, este foarte scazut.

La masa de pranz se depoziteaza cam 30 % din ce ai mancat in grasime, pentru ca nivelul insulinei creste odata cu trecerea zilei.

In schimb, daca mananci dupa ora 18:00 si cu cat faci asta mai tarziu, transformarea mancarii in depozite de grasime poate ajunge pana la 100%. Cu cat este mai tarzie ora la care mananci cu atat nivelul insulinei este mai ridicat.

Stomacul lucreaza 4 ore si are nevoie de o ora pauza. Mesele ar trebuie sa aiba 5 ore intre ele (09:00 – 14:00 – 19:00). Daca manaci la ora 20:00 si te culci la ora 22:00 stomacul va lucra inca 4 ore dupa ce te-ai asezat in pat. Atunci cand esti la orizontala metabolismul incetineste si stomacul lucreaza mai mult cu 2 ore. Acest fapt duce la obosirea aparatului digestiv si dereglarea programului de mese – implicit al digestiei.

orarul cand functioneaza organele corpului

Extras din conferinta tinuta de Dr. Călin Mărginean

Nu uita sa-ti descarci cadoul (solutii raw vegane pentru o viata sanatoasa – Andreea Mihalcea) de pe pagina cu cadouri, de aici.

Ti-a placut? Nu ne suparam daca dai share la acest articol sau like  la pagina oficiala de facebook :).

Dr. Călin Mărginean

Cadou

Descarca gratuit ghidul de retete raw vegan !

Daca iti lipseste din bucatarie acest ghid, ai 90% sanse sa iti pierzi simtul gustativ :)

Call Now Button Gulcan Mingir suspended for two years for doping, using steroid Turinabol steroids for muscle gain aurobindo pharma buys sandoz's us business in $900 million deal