[google-translator]

CUM ADICĂ … NU SUNTEM CARNIVORI DIN FIRE?


Totul despre raw – by Andreea Mihalcea

– Ești vegetarian? Și nu consumi deloc carne? Nici măcar pește? 

Prima și cea mai întâlnită reacție a celor cu care stau la masă vegetarienii sau (raw)veganii. Întrebările nu se opresc niciodată aici. Cei apropiați se vor îngrijora că se îmbolnăvesc, că le lipsesc proteinele și fierul și vitamina B12.

– Oricum, omul e carnivor din fire. Nu văd de ce te-ai hotărât să nu mai consumi carne. 

Inevitabil, devin ciudați. Nu pentru că cei din jurul lor le vor răul dintr-o dată ci pentru că noul lor mod de viață este … nou.

Aici găsiți un articol bine documentat care răspunde întrebărilor și indoielilor caracteristice acestui subiect controversat.

totul despre raw

Totul despre raw – un concept de Andreea Mihalcea



Omul este singura specie care nu ştie cu ce trebuie să se hrănească. Copiii ştiu instinctiv ce trebuie să mănânce. Dacă aş umple o masă cu toate felurile de mâncare pe care le consumă omul şi aş aşeza la masă un copil, ghiciţi ce va alege… întotdeauna? Fructe şi flori – hrana cea mai plină de culoare şi cu cea mai puternică încărcătură energetică[…] Dacă oamenii ar fi cu adevărat fiinţe carnivore, atunci ar trebui să le facă plăcere să vâneze animale vii, să le sfâşie şi să le mănânce ca atare… iar eu nu îmi amintesc să fi auzit de nici o persoană care să fie capabilă de aşa ceva.

dr. Robert Morse – Sa traim sanatos fara toxine

Citeste si: Raw vegan cu Thermomix. 100 de retete delicioase, preparate fara foc – Andreea Mihalcea

sau comanda cartea COMANDA ACUM

Alimentatia specifica omului

“Traditie: In prezent inca este sustinuta ideea ca omul este omnivor”

“Consecinte: Carnea este nociva in alimentatia omului”

“Cercetari: Alimentatia specifica omului este alimentatia naturala, asa numita hrana vie”

In prezent majoritatea nutritionistilor pleaca de la ideea ca nutritia omului este omnivora. Daca aceste concept poate aparea bine pe hartie, prin consecintele sale practice s-a dovedit a fi un dezastru.

Studiile comparative asupra anatomiei si fiziologiei omului si regnului animal, au scos in evidenta principalele caracteristici, permitand corelari si concluzii privind dieta specifica omului.

Dieta majoritatii animalelor este in concordanta cu echipamentul digestiv al acestora.

Gatul lung al girafei ii permite acesteia sa se hraneasca cu frunzele copacilor inalti. Dintii si ghiarele leului sunt uneltele sale de a ucide animale pentru a se hrani. Vederea vulturilor le permite acestora sa fie cei mai perfecti pradatori a rozatoarelor.

La carnivore, intestinul este de 3 ori mai mic, permitand eliminarea mai rapida a produselor de digestie, maselele sunt ascutite si zimtate, pe cand ale omului sunt tocite, saliva lor este acida pe cand la om este alcalina, acidul clorhidric din stomacul carnivorelor este de 1100% mai concentrat decat cel al omului, limba lor este aspra, pe cand a omului este neteda.

Acidul clorhidric prezent in stomacul omului este prea slab pentru a permite o digestie rapida a carnii, carnea ramanand prea mult timp in interiorul intestinelor, favorizand putrefactia si mirosul urat.

Omul nu este echipat anatomic si fiziologic ca si animalele carnivore. In acelasi timp, atitudinea mentala se potriveste cu cea anatomica si psihologica. Ceea ce admiram in natura este in acord cu alimentele pe care ar trebui sa le consumam. Standardul nostru estetic atribuie frumusete fructelor, nicidecum uciderii animalelor. Omul are repulsie fata de sange.

Celor care afirma ca oamenii sunt omnivori, si sunt chiar ei insisi, ii invitam sa faca un experiment: sa ia un iepure sau o gaina, sa il sfartece, sa ii manance maruntaiele, carnea, etc. numai dupa aceea va putea spune ca omul ar trebui sa manance carne. Iar acest lucru sa il faca relaxat si cu pofta.

Comportamentul copiilor ar trebui sa ne dea de gandit. Daca intr-o gradina de meri un copil vede un iepuras, copilul va dori intotdeauna sa manance marul si sa se joace cu iepurasul, nicidecum sa prinda iepurele si sa-l manance.

S-a constatat ca maimuta antropoida este animalul care prezinta cele mai mari asemanari in ceea ce priveste anatomia si fiziologia omului.

Nu avem ghiare ascutite pentru a sfasia, nu avem dinti pentru a taia, nu avem ochi si nici miros foarte bine dezvoltate pentru vanatoare. Nu putem fugi destul de repede pentru a ne dobori prada, nici nu putem ataca din cer pentru a ne hrani, si nici nu putem innota in oceane.

Avem in schimb 8 degete si 2 degete mari, opuse, cu care putem sa apucam si picioare cu care sa putem merge si sa ne putem catara.

De fapt, capabilitatile omului sunt foarte asemanatoare cu ale cimpanzeilor. Numai omul poate insamanta si recolta. Omul se ajuta de maini pentru a apuca fructele din copac si pentru a decoji portocalele si bananele, poate sa se aplece pe pamant ca sa culeaga legumele din pamant sau semintele. Dintre toate creaturile de pe pamant, omul este cel mai potrivit pentru a fi agricultor si pentru a ingriji plantele si copacii.

Cadou

Descarca gratuit ghidul de retete raw vegan !

Daca iti lipseste din bucatarie acest ghid, ai 90% sanse sa iti pierzi simtul gustativ :)

Call Now Button Gulcan Mingir suspended for two years for doping, using steroid Turinabol steroids for muscle gain aurobindo pharma buys sandoz's us business in $900 million deal