[google-translator]

Turmeric suc vs. Turmeric condiment. Care este mai bun?

Turmeric beneficii suc vs. Turmeric condiment. 

Turmericul, sofranul indian sau curcuma este un condiment originar din sud-estul Indiei. Acesta este utilizat pe scara larga in Asia de Sud, in orientul Mijlociu, dar si in Europa. Pe langa intrebuintarea sa in bucatarie, la gatit, turmericul are numeroase beneficii importante asupra sanatatii. Disponibil pe piata sub forma de turmeric suc sau turmeric condiment, iata care sunt diferentele dintre cele doua, cum se folosesc, ce beneficii au si care dintre ele s-a dovedit a fi mult mai eficient pentru sanatate.

Turmeric beneficii  (Curcuma longa)

Turmericul poarta denumirea stiintifica de „Curcuma longa”, fiind cunoscut si sub denumirea de sofran indian. Turmericul este o planta perena, din familia ghimbirului, care creste, in primul rand, in clima tropicala din India, China, dar si in Africa. Aceasta planta ajunge sa masoare pana la 150 – 180 cm. inaltime si face niste flori de culoare galben-auriu.

Turmeric beneficii suc vs. turmeric capsule – beneficii pentru sanatate

Radacina de curcuma este extrem de bogata in polifenoli anti-oxidanti. Acestia sunt cei care ii confera o culoare galben-portocalie. Principalul crucuminoid (polifenol antioxidant) este curcumina, cea responsabila pentru o mare parte din beneficiile atribuite turmericului. Celelalte doua curcuminoide (polifenoli) sunt desmethoxycurcumin si bis-desmethoxycurcumin.

S-a dovedit faptul ca ploifenolii curcuminoizi puternici ajuta la reducerea prostaglandinele inflamatorii, citokine si alte molecule, cum ar fi interleukina-6 si factorul de necroza tumorala-alfa (TNF-alfa).

Pe langa curcumina, turmericul mai contine si uleiuri volatile, vitamine, saruri minerale, peptide solubile in apa, polizaharide, fier, mangan, potasiu si vitamina B6.

turmeric-beneficii-suc-vs-curcuma-condiment-pudra-ceai-proprietati

Turmeric beneficii – Suc VS. condiment/pudra

Turmeric beneficii  pentru sanatate

La intrebarea: „Care este mai eficient: turmeric suc sau turmeric condiment?„, raspunsul este unul clar si sigur. Turmeric suc este cel recomandat, deoarece este mult mai concentrat decat cel pulbere, nu isi pierde proprietatile cum se intampla in cazul celui uscat, se absoarbe mult mai bine, mult mai usor, in special sublingual, si are efecte cu adevarat miraculoase. Iata care sunt beneficiile sucului de turmeric:

1. Curcumina este un puternic antioxidant si un antiimflamator extrem de eficient in cazul artritei, osteoartritei, reducand durerea si inflamatia si contribuind la incetinirea progresului acestor boli.

2. Sucul de turmeric poate fi utilizat pentru tratamentul unor infectii si ca antiseptic, datorita proprietatilor antibacteriene, antivirale si antifungice. Mai mult, sucul proaspat stors poate fi aplicat pe rani, accelerand astfel procesul de vindecare.

3. Daca este consumat zilnic suc proaspat din radacina de turmeric, organismul va fi ajutat sa elimine parazitii intestinali.

4. Sucul de turmeric poate fi folosit si pentru tratamentul unor afectiuni ale copiilor cum ar fi astmul sau bronsita, raceli, tuse si febra.

5. Antioxidantii din sucul de turmeric distrug radicalii liberi responsabili pentru dezvoltarea celulelor canceroase. Mai exact, turmeric suc joaca un rol extrem de important in prevenirea aparitiei cancerului. Potrivit unor studii stiintifice, in India s-a demonstrat faptul ca incidenta cancerului de colon, de plaman, de san si de prostata este de zece ori mai mica, datorita consumului crescut de turmeric suc.

Adauga in cos sucul de Turmeric 100% pur concentrat din rizomii de turmeric

131,67 leiAdaugă în coș

De asemenea, o echipa de cercetare de la Universitatea Ludwig-Maximilians din Munchen, Germania, a publicat rezultatul unui studiu care arata cum Curcumina inhiba formarea de metastaze in tesuturile cancerului prostata si a altor tipuri de cancer.

6. Specialistii sunt de parere ca sucul de turmeric scade nivelul colesterolului, al trigliceridelor din sange, contribuind astfel la reducerea riscului aparitiei bolilor cardiovasculare. Mai mult, sucul de turmeric previne depunerea de colesterol pe vasele de sange, scade tensiunea arteriala si poate fi utilizat si in caz de hipertensiune arteriala.

7. Sucul de turmeric beneficii: poate fi folosit cu succes si in cazul diabetului zaharat, ducand astfel la scaderea glicemiei, regland totodata si secretia de insulina si ajutand la mentinerea functionarii pancreasului, potrivit unor studii de specialitate.

8. Sucul de turmeric are efecte de detoxifiere, ajutand la eliminarea tesutului adipos. El este recomandat si in curele de slabit, dar si in eliminarea celulitei.

9. Sucul de turmeric este recomandat sa fie utilizat si in cazul unor afectiuni ale pielii: eczeme, dermatite alergice, psoriazis, varicela, zona-zoster, pete pigmentare, scabie. Turmericul mentine elasticitatea pielii, reducand ridurile.

10. Sucul de turmeric poate fi utilizat si in tulburari digestive: constipatie, sindromul colonului iritabil, stimuleaza secretia de bila, reduce senzatia de balonare.

11. Potrivit unor studii, s-a demonstrat faptul ca sucul de turmeric ofera o mai buna oxigenare a neuronilor si reduce inflamatia creierului, ajutand la incetinirea evolutiei bolii Alzheimer. Mai mult decat atat, acest suc imbunatateste memoria si functiile creierului. (sursa diete-sanatoase.ro)

GreenMedInfo.com a analizat peste 400 de studii aflate in baza de date a Bibliotecii Nationale de Medicina si a descoperit peste 580 de potentiale beneficii ale turmericului si ale curcuminei. Potrivit publicatiei, curcuma ar fi considerata chiar “cea mai importanta planta a lumii”.

RETETA – turmeric suc, morcovi, ghimbir si lamaie

Sucul de turmeric, ghimbir, morcovi si lamaie este una dintre cele mai sanatoase combinatii. Aceasta bautura are efecte uimitoare asupra sanatatii si poate fi consumata inainte de micul dejun, scrie healthyfoodhouse.com.

Beneficii turmeric suc: Este bogat in antioxidanti, intareste sistemul imunitar, are proprietati anti-inflamatorii, previne afectiunile coronariene si regleaza nivelul colesterolului.

Beneficii lamaia si coaja de lamaie: Este bogata in antioxidanti si ajuta la prevenirea dezvoltarii celulelor canceroase.

Beneficii ghimbir, mere si morcovi: Sunt bogate in vitamine si minerale.

Toate aceste ingrediente combinate duc la formarea unei bauturi extrem de sanatoasa, cu un gust deosebit si racoritor.

Ingrediente:

  1. o bucata de 2 cm de turmeric
  2. 1/4 lamaie cu coaja
  3. o bucata de 2 cm de ghimbir
  4. 1 mar rosu
  5. 3 sau 4 morcovi

Mod de preparare: Se adauga toate aceste ingrediente in storcatorul de fructe, iar apoi se consuma bautura proaspat obtinuta.

Turmeric suc este suc 100% pur din rizomi de curcuma/turmeric proaspat. Acesta este obtinut prin presarea rizomilor de curcuma proaspata, obtinuta din agricultura ecologică. De asemenea, rizomii sunt cultivati fara pesticide si ingrasaminte chimice. Sucul obtinut din seva curcuma proaspata este 100% pur si natural datorita compozitiei sale si tehnicii inovatoare de extractie care permite fixarea si pastrarea uleiurilor volatile din rizomi, pentru a capta si retine toti fitonutrienti si ingredientele active.

Mod de administrare: O lingura (aprox. 15 ml) de suc turmeric consumat zilnic, pur sau diluat cu putina apa. A se administra, de preferinta, dimineata pe stomacul gol, cu 30 de minute inainte de micul dejun.

De retinut este faptul ca persoanele care urmeaza un tratament cu anticoagulante trebuie sa foloseasca cu precautie turmericul si doar sub indicatia medicului.

Turmeric beneficii pentru sanatate (Turmeric condiment)

Turmericul sub forma de pulbere, turmeric condiment, este foarte sanatos, ajutand in cazul numeroaselor boli, asemenea sucului de turmeric, insa cel pulbere nu este la fel de eficient si de concentrat.

Pudra de Turmeric este recomandata in cazul urmatoarelor afectiuni si are urmatoarele proprietati: proprietati antioxidante, anti-inflamatorii, antivirale, antibacteriene, antifungice, anticancerigene, ajuta la prevenirea dezvoltarii de vase de sange suplimentare care sa alimenteze celulele canceroase, lupta cu boli ca diabetul, alergii, artrita, Alzheimer, boli de inima, boli cronice. (sursa biosinergie.ro)

Mai mult decat atat, potrivit unor studii recente, s-a demonstrat faptul ca vitamina D in combinatie cu turmericul actioneaza sinergic in lupta impotriva infectiilor si inflamatiilor sistematice prin proprietatile lor antiinflamatorii si antioxidante.

De asemenea, in amestec cu piperul negru, toate elementele nutritive ale turmericului sunt absorbite mult mai usor in organism, efectul sau fiind deosebit de rapid. (sursa femeia.ro)

Turmericul condiment poate fi folosit in curry, la mancarurile prajite, la piureuri, la sosuri, salate, peste si multe alte preparate. (sursa lataifas.ro)

De retinut este faptul ca turmericul nu trebuie utilizat de persoanele cu calculi biliari sau obstructie biliara. Mai mult, turmericul nu trebuie consumat in exces deoarece poate duce la declansarea gastritei.

131,67 leiAdaugă în coș

Cadou

Descarca gratuit ghidul de retete raw vegan !

Daca iti lipseste din bucatarie acest ghid, ai 90% sanse sa iti pierzi simtul gustativ :)

Call Now Button Gulcan Mingir suspended for two years for doping, using steroid Turinabol steroids for muscle gain aurobindo pharma buys sandoz's us business in $900 million deal