Turmeric, ingredientul-minune in presa din Romania
Turmeric
Ingredientul-minune al lumii care poarta numele de turmeric Curcuma Longa sau curcuma este o planta de origine din India.
Acest condiment este inrudit cu ghimbirul si poate fi cultivat atat in India, cat si in zona de sud a Chinei, in Taiwan, Japonia, Indonezia si Africa.
Curcuma Longa
In ciuda influentelor sale asiatico-africane, informatiile in ceea ce priveste beneficiile aduse sanatatii ale acestui condiment savuros s-au raspandit cu repeziciune si in tara noastra.
Turmeric Curcuma Longa : condimentul-vedeta in Romania
Desi este un condiment cu origini in afara granitelor noastre, turmericul este foarte folosit in Romania atat pentru actiunea sa terapeutica, dar si pentru gustul deosebit pe care il ofera produselor culinare.
Planta „turmeric” are o radacina alcatuita din rizomi, radacina folosita in scop terapeutic, si anume la obtinerea condimentului „turmeric” si a extractului „curcumina”.
Tot prin presare se obtine sucul de turmeric ale carui beneficii asupra corpului uman sunt de mii de ori mai puternice decat condimentul in sine.
Citeste aici despre sucul de : Turmeric Curcuma suc 100% pur. Cel mai puternic antiinflamator
Adauga in cos Sucul de Turmeric si citeste mai departe
131,67 leiAdaugă în coș
Unul dintre beneficiile terapeutice de care da dovada acest condiment este efectul antiinflamator.
Pe langa acest lucru, poate fi notata si actiunea colagoga, cresterea capacitatii ficatului de a elimina toxinele, actiunea antimutagenica si anticancerigena, actiunea antioxidanta, antibacteriana, antivirala, ajutand, totodata, la reducerea nivelului colesterolului din sange, la prevenirea bolii Alzheimer, etc.
Efectele sale antioxidante si hepatoprotectoare il recomanda in caz de chimio si radioterapie. Curcuma este a 4-a cea mai mare bogata planta anti-oxidanta, cu un scor extrem de impresionant ORAC de 159.277 (unităţi / 100 g produs).
O echipa de cercetare de la Universitatea Ludwig-Maximilians din Munchen, Germania, a publicat rezultatul unui studiu in revista Carcinogeneza care arată cum Curcumina inhiba formarea de metastaze in tesuturile cancerului prostata si a altor tipuri de cancer, de asemenea.
In studiile anterioare, cercetatorul dr. Beatrice Bachmeier a demonstrat ca Curcumina reduce semnificativ incidenta de metastaza a cancerului pulmonar la bolnavii de cancer de san și a vrut să se extindă domeniul de aplicare ei pentru a determina daca barbatii care sufera de cancer de prostata ar putea beneficia într-un mod similar. (sursa timetv.ro).
Un alt lucru ce merita mentionat este faptul ca frunzele de turmeric au si o utilizare in cosmetica. Ele contribuie la eliminarea cosurilor si a petelor inestetice de pe piele, ajutand ca tenul sa se pastreze ferm si catifelat.
Curcumina si utilizarile sale in bucatarie
Condimentul „turmeric curcumin” poate fi folosit cu succes in orice bucatarie. Acesta poate fi utilizat sub forma de radacini taiate marunt, frunze uscate sau proaspete, dar si sub forma de pulbere sau pastile.
Acest ingredient sub forma de pulbere este ideal pentru condimentarea legumelor, a omletei, a sosurilor. Turmeric puteti adauga si cand preparati supe sau tocane.
De asemenea, un gust deosebit va avea si sucul sau smoothie-ul de legume sau fructe in care ati presarat acest condiment.
Pentru o sanatate de fier alegeti sa beti si turmeric suc sau curcuma suc. In aceasta bautura puteti adauga apa rece, miere de albine, gheata, dar si frunze de menta pentru un plus de parfum si aveti o bautura si sanatoasa, si delicioasa.
Sucul de turmeric este recomandat tuturor persoanelor, insa cei cu ulcer pot simti anumite crampe stomacale (sursa csid.ro).
Mai mult, turmericul il gasiti sub forma de condiment la magazinele naturiste.
Poate fi folosit la prepararea propriul amestec de curry, combinand coriandru, seminte de schinduf, seminte de chimen, chilli, seminte de mustar, boabe de piper negru si sare.
Totodata, puteti sa adaugati acest condiment la diferite mancaruri, precum chutney (amestecuri de condimente, fructe si legume), il puteti folosi la condimentarea muraturilor, alaturi de mustar, la mancaruri gatite cu carne de pui, rata, curca, orez. (sursa lecturidemamica.wordpress.com)