Description
Fructul Dragonului SUC Piure
RED DRAGON FRUIT JUICE PUREE sau Pitahaya, dragon fruit, pitaya
Fructul dragonului este un fruct originar din America de Sud, in zilele noastre este cultivat in intreaga lume in zonele tropicale si subtropicale. Fructele dragon originare din America de Sud, au fost duse si cultivate in Vietnam pentru a fi servite la mesele familiilor regale foarte bogate.
Plantele ajung pana la dimensiuni de 6 metri in inaltime. Infloresc doar in regiuni calde si unde ploua frecvent. Florile infloresc intr-o singura noapte. Atunci are loc polenizarea pentru a permite formarea fructelor. In momentul infloririi atmosfera se umple cu un parfum foarte placut.
Acesta este un aliment satios, apreciat pentru aroma sa delicioasa si pentru multiplele sale beneficii pentru sanatatea noastra. Este bogat in fibre, antioxidanti, potasiu, fosfor, vitamina C, pectine, licopen, enzime digestive, caroten, proteine, riboflavine.
Fibrele (1 gr. fibre la 100 gr. fruct) si pectinele continute ne ajuta sa ne mentinem greutatea, accelereaza metabolismul si previn constipatia – previne cancerul de colon. Avand putine calorii 60 calorii / 100 gr. ne putem bucura de un rasfat dulce dupa orice masa sau gustare.
Fructul dragonului nu contine carbohidrati complecsi, astfel incat este foarte usor de decompus de catre organism. Continutul de fibre este benefic si important in prevenirea diabetului, acestea stabilizeaza nivelul ridicat al glicemiei, coboara valorile de varf.
Cei care au glicemia ridicata sau istoric de diabet in familie ar trebui sa consume acest fruct pentru prevenirea instalarii diabetului zaharat.
Una din fibrele solubile continute este pectina care ajuta la scaderea colesterolului si la reglarea zaharului din sange si a tranzitului intestinal, avand si un puternic efect anti-inflamator care ii ajuta pe diabetici sa se lupte cu infectiile mai usor.
Nivelul ridicat de fibre din acest fruct pot imbunatati digestia si absorbtia nutrientilor, astfel incat vor ajuta glicemia intr-un mod indirect. Contine grasimi mononesaturate care impiedica eliberarea zaharurilor in fluxul sanguin. Continutul bogat in antioxidanti este ideal pentru sanatatea arterelor si pentru prevenirea bolilor cardiovasculare care sunt frecvente la persoanele cu glicemia crescuta sau diabet.
Contine si o cantitate generoasa de vitamina C (100 gr. fruct contin 10 % din DZR) care ne creste imunitatea, accelereaza vindecarea, este necesara absorbtiei fierului si altor mineralelor in organism. Consumul acestui fruct previne tulburarile respiratorii cronice.
Nu contine grasimi saturate si colesterol fiind benefic pentru circulatia sangelui si pentru tensiunea arteriala. In urma unor studii s-a demonstrat efectul benefic asupra scaderii colesterolului datorita continutului de grasimi mononesaturate.
De asemenea, fructul dragonului mai contine vitamina B1, necesara metabolismului glucidic, B2 si B3. In 100 g de fruct se regasesc si 8,8 gr de calciu, 36,1 mg de fosfor si 0,65 mg de fier.
Licopenul continut de acest fruct responsabil pentru culoarea rosie, lupta impotriva cancerului de prostata, poate fi benefic si in prevenirea complicatiilor asociate cu diabetul zaharat.
Un element important continut este potasiul (436 mg. / 100 gr.).
Balanta sodiu potasiu in organism este esentiala.Un studiu recent spune ca este mai periculos sa nu consumi cantitatea suficienta de potasiu decat faptul ca folosesti prea mult sodiu. „Potasiul poate neutraliza efectul negativ al sodiului”, spune pentruHuffington Post dr. Elena Kuklina, de la Centrul de Control si Preventie a Bolilor din SUA.
Sodiul se gaseste in aproape toate tipurile de alimente, grav este ca multe alimente ambalate sau conservate, murate contin sodiu in exces pe cand potasiu se gaseste doar in legume si fructe.
Pentru a pastra acest echilibru al celor 2 elemente esentiale trebuie sa avem grija sa avem in dieta zilnica cruditati care contin potasiu, cum este si fructul dragonului.
Mod de utilizare :
100 ml pe zi impartit in 3 – 5 doze, dupa mese sau gustari. Se poate consuma ca atare sau in apa, ceai sau alte sucuri naturale. Se poate adauga in limonade si freh-uri sau smoothie – uri pentru un plus de sanatate, culoare si savoare.
Dupa desigilare partati sticla la frigider si consumati-o de preferinta in 5 zile de la deschidere.
Reviews
There are no reviews yet.